Pastoor van Thiellaan

Yasja is geboren en opgegroeid op een woonboot aan de rand van Amsterdam, in 1991. Van jongs af aan was ze altijd aan het tekenen of verzon ze verhalen. Op vroege leeftijd heeft ze vastbesloten van haar hobby haar beroep te maken. Daarom is ze na haar middelbare schooltijd de artistieke opleiding gaan volgen in België, waar ze doordeweeks in een streng internaat sliep. Dit heeft ze niet afgemaakt, mede omdat ze tijdens die periode is toegelaten aan de Kunstacademie in Maastricht. In 2016 studeerde ze daar af als illustratieve vormgever.

Tijdens haar studies werkte ze al aan diverse opdrachten, meestal portretten, schilderijen of tattoo-ontwerpen. Uiteindelijk kreeg ze in 2017 projecten om muurschilderingen te maken en een jaar later kwam ze in aanraking met het gebruiken van spuitbussen als medium.
Yasja’s werk zijn duister en levendig tegelijkertijd. Haar vrije werk bevat vaak een kritische boodschap. Ze staat voor gelijkheid, emancipatie, mensenrechten en ons milieu. Ook wilt ze bepaalde taboes doorbreken, zoals bijvoorbeeld psychische problematiek, bepaalde menselijke behoeften of andere situaties waar mensen nauwelijks open over praten.

Op verschillende plekken in Europa heeft ze gewerkt aan mural-projecten en exposities gehad. In haar vrije tijd is ze vaak buiten: mountainbiken, klimmen, wandelen, longboarden of skaten.

Containerkunst is een project van Kings of Colors en de Afvalstoffendienst van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Pastoor van Thiellaan