Dorpsstraat

Ik vind het te gek dat er tegenwoordig meer ruimte is voor kunst in het straatbeeld. Daar waar het vroeger vaak gezien werd als vandalisme wordt graffiti gelukkig steeds meer geaccepteerd. “Maar dan moet het wel mooi zijn”, hoor je vaak. Als je snel werk moet leveren omdat het illegaal is wordt het uiteraard minder mooi als wanneer je er de tijd voor mag nemen. Vandaar ook dat projecten als Containerkunst super zijn.

Veel objecten in de openbare ruimten zijn saai en lelijk. Als het maar functioneel is. Mooi en functioneel kunnen heel goed samen. Dat is meteen de reden waarom ik mee doe. Om het straatbeeld te verfraaien. Mijn artiestennaam is Tcha (afgeleid van Teacher). Ik paint vooral ‘characters’, gewoon omdat ik dat het vetste vind. Voor dit project had ik contact met Jan-Henk en vertelde hem dat ik graag mee zou doen omdat ik geboren en getogen Bosschenaar ben en graag meehelp om de buurten te verfraaien. We werden het snel eens en het mooiste van alles is dat je artistieke vrijheid hebt. Omdat ik het belangrijk vind dat we bewust met ons afval omgaan heb ik gekozen voor een superheldenthema.

Ik hoop dat kinderen, die boodschappen met hun ouders doen, het cool gaan vinden om hun afval weg te gooien en dat ze zich af gaan vragen waarom er zoveel verschillende soorten containers zijn. En dat ze zich bewust blijven, ook in hun pubertijd, wat afval voor onze planeet betekent.

 

Containerkunst is een project van Kings of Colors en de Afvalstoffendienst van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Dorpsstraat